Activiteiten

Bij onze activiteiten werken we samen met de Stadskamer. Eigen inbreng is mogelijk en wordt gewaardeerd. Samen komen we tot iets moois! 

Computer

Ons uitgangspunt is de individuele vraag. Die kan variëren van basis internetvaardigheden tot het werken met programma’s. Verdieping is altijd mogelijk. Sommige bezoekers verrichten (licht) administratieve werkzaamheden. 

Muziek en zingen

Op 1 vaste dag per week wordt er een muziek activiteit aangeboden. Deze wordt verzorgd door een professionele muzikant. Met zijn keyboard of gitaar begeleidt hij de muziek. De ochtend bestaat uit het gezamenlijk zingen van verschillende liederen. Heeft u afasie dan kan zingen een mooie aanvulling zijn op de logopedie.

Keramiek

Dit is het werken met klei. Hierbij kunt u denken aan het maken van bloempotjes, bakjes of schaaltjes. Er wordt gewerkt met grove en fijne klei. U kunt naar eigen inzicht kleien of een van de vele mallen gebruiken. Er zijn aanpassingen aanwezig, hierdoor is deze activiteit ook  geschikt als er een verminderde handfunctie is. Tijdens het kleien worden verschillende spieren in de hand getraind.

En verder....

….is er van alles mogelijk. Bezoekers werken met papier, textiel of nemen zelf materiaal mee. Verder maken we af en toe een wandeling en is er geregeld een uitje. En natuurlijk staan we open voor eigen inbreng van alle bezoekers!

Tekenen en schilderen

Het is mogelijk om deze vaardigheden te ontwikkelen of te ontdekken wat je eigen mogelijkheden zijn. Op dit gebied is er veel variatie in technieken, werkwijze en materiaal keuze. Enkele voorbeelden hiervan zijn werken met acrylverf, waterverf of olieverf. Met tekenen kunt u denken aan houtskool, pastelkrijt, kleurpotloden en wasco. Er kan abstract of modern worden gewerkt, maar de mogelijkheid tot vrij werken, of iets na tekenen en of schilderen is er ook. Schilderen en tekenen draagt bij aan het concentratie vermogen, inzicht en verbeteren of in standhouden van de grove en fijne motoriek. 

Sport en bewegen

In samenwerking met de Stadskamer is er bij de Zorgkamer sport en bewegen. Dit kan in groepsverband maar ook individueel. Er wordt gekeken naar uw wensen en mogelijkheden. En daar stemmen we samen de activiteit op af. Er is altijd een professionele bewegingsdocent aanwezig.

Thema activiteiten

In samenwerking met de Stadskamer worden er door het jaar heen verschillende thema activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de maand, jaargetijden of feestdagen. De invulling van deze thema activiteiten zijn heel divers. Van een middag Oudhollandse spellen tot het bakken van lekkernijen of het fietsen van een vooraf uitgestippelde route.

Font Resize